Viljelytalkoot Annantalolla

Annantalolla pidettiin kesäkuussa viljelytalkoot, jonne olemme toimittaneet multaa yhteistyön merkeissä.

Annantalon yhteisöpuutarhassa moni on jo päässyt työntämään kätensä multaan. Kesäkausi on alkanut vauhdikkaasti ja moni kasvi alkaa levittäytyä kunnolla kasvulaatikoissaan. Leo 8v, Mio 6v ja Wilda 2v aloittivat puutarhahommat kastelulla ja mullan möyhentämisellä, jotta rikkaruohot eivät pääsisi valloilleen. Multaa on käsissä kaikkialla ja sepäs tuntuukin kaupunkilaislapsista hassulta. Leo kertoo kuitenkin, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kädet ovat aivan mullassa. Hänellä on ollut pienenä hiekkalaatikko, joka muutettiinkin kasvulaatikoksi, josta löytyi mm. kurkkua ja salaattia.

Annantalon yhteisöpuutarhasta löydät tänä vuonna kasvamasta parsakaalia, perunoita, herneitä, lehtiselleriä, auringonkukkia sekä paljon muuta. Lasten lisäksi elämää pihaan tuo myös sen 20 000 kesäasukasta, touhukkaat ja työhönsä uppoutuneet mehiläiset. Annantalon kaupunkiviljelyn vastaava Janne pitää huolen, että kasvit saavat kaiken tarvitsemansa, ja opastaa pihan talkoolaisia. Seuraavaksi vuorossa on lehtisellerin istutusta.

Päivä on pulkassa, ja aurinko paahtaa. Seuraava talkoopäivä on viikon päästä, mutta työt eivät lopu. Kasvit saavat päivittäisen kastelunsa kiitos kesäharjoittelijan, ja odottavat kiltisti seuraavan viikon talkoolaisia.

Lisätietoja: http://www.annantalo.fi/